FOA-formand om dagpengesag: Det er rystende

Beskæftigelsesministeren bør hurtigst muligt gå ud og beklage over for det danske samfund og arbejdsmarkedets parter og påtage sig ansvaret for, at dette ikke kommer til at gentage sig.

Så kontant er udmeldingen fra forbundsformand i FOA Dennis Kristensen, efter at Mette Frederiksen (S) er blevet beskyldt for at tilbageholde tal for, hvor mange der ville miste dagpengeretten 1. januar og de efterfølgende seks måneder.

- Det er rystende, siger Dennis Kristensen til Ritzau:

- Jeg fatter ikke, at man kan komme i en situation, hvor oplysninger holdes tilbage eller ikke bliver offentliggjort. Det betyder, at vi har diskuteret på baggrund af tal, der var forkerte. Både politikere, regeringen og arbejdsmarkedets parter.

Ifølge Dennis Kristensen har a-kasser og fagbevægelsen hele tiden sagt, at problemet var langt større, end regeringen ville anerkende .

- På et tidspunkt bliver regeringen så klar over, at vi har ret. Alligevel offentliggør man ikke oplysningerne, men venter til at forkortelsen af dagpenge er trådt i kraft, og mennesker begynder at miste deres forsørgelsesgrundlag.

- Det er urimeligt og uacceptabelt i forhold til en offentlig debat i et demokratisk land, fastslår formanden.

Konsekvensen er, at man ikke kan stole på Beskæftigelsesministeriet. Eller i hvert fald tage deres oplysninger med betydelige forbehold, mener han.

- Det er undergravende for en demokratisk debat, hvis vi skal tvivle på, at det, der kommer ud fra ministeriet, nu også er alt, hvad de ved - eller om de gemmer noget i skufferne. Det er helt hen i skoven.

Mindre kritisk er formand for FTF, hovedorganisation for 450.000 offentligt og privat ansatte, Bente Sorgenfrey.

- Jeg stoler på ministeren, fastslår hun.

- Det er selvfølgelig vigtigt at have de rigtige tal. Men jeg hører hende jo også sige, at de tal, der skal ud, skal være rigtige og gennemregnede. Så indtil videre tror jeg på, at det, hun siger, holder vand.

Hos FTF har man hele tiden tvivlet på de tal, der blev lagt frem. Derfor kommer det ikke som en overraskelse for Sorgenfrey.

- Jeg fokuserer mere på at løse opgaven frem for at skændes om, hvor mange ledige, der falder ud. Tallet er alt for højt, det skal vi finde en løsning på. Det er det vigtigste for mig.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip