FOA klar til sympatistrejke

Skrevet af BNB

27/03/2013
»Hvis lærerne beder om det, er vi klar. Det er jo skolerne, der har lockoutet dem, så det er op til lærerne, hvordan de vil svare på det,« siger Dennis Kristensen til TV 2 Nyhederne.Han håber, at andre forbund vil gå med.Men pædagogernes forbund BUPL og HK Kommunal, der organiserer skolesekretærerne, afviste tirsdag at gå med i en sympatikonflikt, og det ærgrer Dennis Kristensen.»FOA står lidt alene her. Og det tager vi selvfølgelig til efterretning. Vi er jo som fagforeninger født af solidaritet, både internt i forbundene og mellem forbundene, så jeg håber, at vindene vil vende så meget, at der er flere end os, der er klar til sympatistrejke,« siger han.Det bliver dog svært, hvis ikke BUPL går med.»På skolerne giver det ikke så meget mening, hvis vi varsler konflikt for pædagogmedarbejderne, hvis pædagogerne stadig arbejder,« siger Dennis Kristensen til TV2 Nyhederne.Kommunernes Landsforening (KL) har varslet lockout af lærerne efter påskeferien.

Mest læste i dag

»Hvis lærerne beder om det, er vi klar. Det er jo skolerne, der har lockoutet dem, så det er op til lærerne, hvordan de vil svare på det,« siger Dennis Kristensen til TV 2 Nyhederne.

Han håber, at andre forbund vil gå med.

Men pædagogernes forbund BUPL og HK Kommunal, der organiserer skolesekretærerne, afviste tirsdag at gå med i en sympatikonflikt, og det ærgrer Dennis Kristensen.

»FOA står lidt alene her. Og det tager vi selvfølgelig til efterretning. Vi er jo som fagforeninger født af solidaritet, både internt i forbundene og mellem forbundene, så jeg håber, at vindene vil vende så meget, at der er flere end os, der er klar til sympatistrejke,« siger han.

Det bliver dog svært, hvis ikke BUPL går med.

»På skolerne giver det ikke så meget mening, hvis vi varsler konflikt for pædagogmedarbejderne, hvis pædagogerne stadig arbejder,« siger Dennis Kristensen til TV2 Nyhederne.

Kommunernes Landsforening (KL) har varslet lockout af lærerne efter påskeferien.