FOA kræver lockout-ramte sosu-lærere fri

Regeringen må gribe ind og trække sosu-skolerne ud af den kattepine, som konflikten mellem lærerne og KL har sat dem i.

Sådan lyder kravet fra FOA-formand Dennis Kristensen som reaktion på, at en gruppe sosu-elever er kommet i klemme i konflikten

Skolernes undervisere er omfattet af lockouten af lærerne, og derfor kan de eksaminer, som i disse uger skulle have være gennemført, ikke afvikles.

- Det er en katastrofe for de elever, det handler om, erklærer Dennis Kristensen over for Ritzau.

Ifølge Politiken.dk skulle 37 sosu-elever have været til eksamen torsdag og tallet vil i løbet af de kommende uger løbende stige til cirka 450, hvis lockouten fortsætter.

- Det kan betyde, at de mister rigtig mange penge, men det kan også betyde, at de ikke er sikre på at have det job, de måske har indgået aftale om at tiltræde, efter de er færdig med deres uddannelse, påpeger han.

De aflyste eksaminer vil ifølge Politiken.dk betyde, at de studerende vil få forlænget deres elevaftaler, indtil de kan komme til eksamen.

Det har dog store økonomiske konsekvenser, da en almindelig elevløn - for studerende under 25 år - ifølge netmediet blot er på 9933 kroner om måneden, mens grundlønnen for færdiguddannede er på 22.609 kroner.

Dennis Kristensen hæfter sig ved, at børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) flere gange har forsikret, at lockouten ikke vil forsinke nogen i deres uddannelsesforløb.

- Jeg går ud fra, at når regeringen giver et løfte, så gælder det alle, så vi har en klar forventning om, at regeringen løser det her problem, siger FOA-formanden, som har to bud på en løsning:

- Man kan etablere de nødeksaminer, der gør det muligt at få afsluttet uddannelsen, eller Finansministeriet og kommunerne kan stoppe lockouten på sosu-skolerne.

- Det er helt uforståeligt for os, hvorfor det opgør, som regeringen og kommunerne har lagt op til med folkeskolelærerne, også skal indbefatte sosu-skolerne, konstaterer han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip