FOA raser over parkeret jobrotation

Medarbejderne må droppe skolebænken, og de ledige må blive derhjemme.

Jobrotationsordningen, der ellers kun har været i gang siden marts, bliver stillet i bero af beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) for at lukke et hul i loven.

Og det er man kede af i landets tredjestørste fagforbund FOA, som er involveret i 75 grydeklare projekter om jobrotation.

- Nu er meldingen til medarbejderne, der kunne se frem til kompetenceudvikling, og til de rigtig mange ledige, der kunne se frem til meningsfuldt arbejde, at I kan pakke sydfrugterne. Næsten al udvikling er standset i et år, siger næstformand Mona Striib.

Parkeringen af jobrotationen er "altødelæggende" for mulighederne for at føre en fremadrettet beskæftigelsespolitik, mener FOA, der har 192.000 medlemmer.

- Regeringen råber på omstilling og modernisering af den offentlige sektor, men de redskaber, der skal give medarbejderne kompetencerne, sænkes nu i graven. Det er uansvarligt, dybt uansvarligt, siger Mona Striib.

Flere iagttagere har peget på, arbejdsgivere kunne spekulere i at sende nyansatte og elever på kursus - og dermed selv spare på uddannelsesbudgettet. Det kunne i yderste konsekvens sende en regning på 25 milliarder kroner videre til statskassen.

Men hullet i loven kunne være stoppet med et simpelt krav om ansættelse i en bestemt periode, før man kunne indgå i et jobrotationsprojekt, påpeger FOA's næstformand.

- Derfor vil FOA opfordre politikerne til at tænke sig om en ekstra gang. Hullet i loven kan lappes uden problemer. Men spørgsmålet er, om politikerne er interesseret i en så markant opbremsning af uddannelsesindsatsen i Danmark, som den nye beslutning lægger op til, siger Mona Striib.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip