FOA ser både skidt og kanel i dagpengeudspil

Men der er ikke kun glæde i fagforbundet, efter statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har præsenteret den ordning, der skal holde hånden under de omkring 30.000 ledige, der allerede er faldet ud af dagpengesystemet eller er i fare for at gøre det.

»Der er både skidt og kanel i selve oplægget. Det er godt, at der nu er tryghed omkring, at ingen ryger ud til selvforsørgelse, som det hedder på nudansk. Men det er til gengæld noget skidt, at der ikke er taget nogle af de ting med, som kunne være mere varige løsninger, for eksempel det med, hvor lang tid man skal arbejde for igen at blive en del af dagpengesystemet,« siger FOAs formand, Dennis Kristensen, til Berlingske Nyhedsbureau.

»Man kunne med rimelighed have smidt genoptjeningsretten på bordet i den her debat, så der ikke kun var tale om lappeløsninger,« fortsætter Dennis Kristensen med henvisning til den fordobling af genoptjeningsretten til 52 uger, som den tidligere regering fik indført med dagpengereformen fra 2010.

FOA-formanden undrer sig over, at finansieringen til den ny arbejdsmarkedsydelse, der træder i kraft 1. juli 2013, hvis regeringen får forslaget vedtaget, skal finansieres via lønmodtagernes bidrag til a-kasserne, der midlertidigt stiger med 35 nettokroner om måneden.

»Det er en mærkelig tanke. Nu skal vi til at fortælle vores a-kasse-medlemmer, at dagpengereformen forværrede deres forsikring, så de kun får den halve dagpengeperiode, men så skal de til gengæld også betale mere for den. Lønmodtagerne har jo allerede betalt milliarder gennem halveringen af dagpengeperioden,« siger Dennis Kristensen.

Arbejdsmarkedsydelsen skal ifølge regeringens udspil gælde til og med 2016.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip