FOA siger nej til DA og LO's indslusningsordning

Der er store og alvorlige huller i forslaget om en indslusningsordning, som arbejdsgiverne og fagforeningerne er gået sammen om.

Sådan lyder det fra FOA-formand Dennis Kristensen.

Formålet med ordningen er at forbedre flygtninges mulighed for at blive en del af arbejdsmarkedet, og selv om flertallet i LO's daglige ledelse støtter forslaget, har FOA stillet sig på bagbenene.

- Forslaget giver kommunerne mulighed for at ansætte flygtninge til en timeløn på 49 kroner. Det er ren indslusningsløn, siger formand for FOA, Dennis Kristensen.

LO og DA kalder indslusningsordningen for en integrationsgrunduddannelse (IGU), og den skal hjælpe flygtninge og familiesammenførte, som ikke allerede er kvalificerede til at finde et almindeligt job i Danmark.

Integrationsgrunduddannelsen skal i alt vare op til to år og veksle mellem uddannelse og virksomhedspraktik. I de to år skal flygtninge være på skolebænken i alt 20 uger.

Dennis Kristensen frygter, at aftalen kan fortrænge andre ansatte.

- Der er risiko for, at der går flygtninge ind af den ene dør og andre ansatte ud af den anden med et opsigelsesbrev i hånden, siger han.

Dennis Kristensen er kritisk over for, at integrationsgrunduddannelsen skal finansieres inden for kommunernes almindelige budgetter.

- I og med at flygtninge ikke holdes uden om budgetrammerne, er der en risiko for, at der ikke er plads i budgetterne til aflønne de ordinere ansatte man allerede har, siger han.

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) ser fornuftige perspektiver i forslaget fra LO og DA, fortæller han i en skriftlig kommentar.

- Det er et vigtigt skridt mod at sikre en bedre integration på arbejdsmarkedet i Danmark. Nu vil vi se nærmere på aftalen, og den vil indgå i de videre trepartsdrøftelser.

- Regeringen såvel som de øvrige deltagere i trepartsdrøftelserne skal naturligvis have mulighed for at se nærmere på aftalen, men det ligner et meget vigtigt bidrag, siger Jørn Neergaard Larsen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip