FOA trækker sig fra Vestagers tillidsreform

FOA er så utilfreds med regeringens ageren i øjeblikket, at fagforbundet, der organiserer knap 200.000 primært offentligt ansatte, trækker sig fra økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestagers (R) arbejde med en såkaldt tillidsreform.

Reformen var en del af regeringsgrundlaget og skulle sikre et langt bedre samarbejde mellem de offentlige arbejdsgivere og de ansatte.

Det skulle på sigt betyde mindre statsstyring og give mere ansvar og indflydelse til medarbejderne til økonomisk gavn for alle.

- Det giver ikke længere mening i den aktuelle situation at diskutere langsigtede principper for tillid i den offentlige sektor, når vi i den grad mødes med mistillid i det daglige arbejde og i de aktuelle politiske udspil, siger FOA's formand, Dennis Kristensen, i en pressemeddelelse.

Han peger på de aktuelle overenskomstforhandlinger og udspillet Vækstplan DK som eksempler på, "at regeringen reelt ikke ønsker en tillidsdagsorden".

Han mener, at regeringen i stedet ønsker "mere ledelse, flere effektiviseringer, flere arbejdstimer, færre tillidsfolk og flere penge i statskassen".

- Vi var meget begejstrede, da regeringsgrundlaget i 2011 lovede en reform for tillid, faglighed, ledelse og afbureaukratisering.

- Men en decideret reform er nu droppet af økonomiministeren, der i stedet taler om et langsigtet kulturforandringsprojekt, hvor der blandt andet udarbejdes fælles dogmer for den offentlige sektor, siger Dennis Kristensen.

Formelt set betyder FOA's farvel til arbejdet med regeringens tillidsreform, at FOA ikke længere deltager i planlagte møder om emnet, og at man ikke stiller med folk til regeringens arbejdsgruppe.

FOA slår dog fast, at man fortsat vil forsøge at komme i dialog med regioner og kommuner om "lokale" tillidsreformer.

/ritzau/

Dagens Gossip