FOA varsler konflikt mod stort plejefirma

Ledelsen i Caregruppen har siden oktober sagt nej til at indgå overenskomst med FOA.

- Vi følger præcis spillereglerne på arbejdsmarkedet ved at varsle strejke og blokade mod firmaet. Det er i den grad usympatisk, at firmaet gerne vil modtage kommunernes fulde betaling for at levere ældrepleje til mange hundrede ældre. Men de vil ikke give medarbejderne den samme betaling, som kommunerne selv og andre private plejefirmaer yder for arbejdet, siger forbundsformand Dennis Kristensen fra FOA.

Strejke og blokade kan træde i kraft den 1. april 2014. Caregruppen har sidste år overtaget en lang række plejeopgaver hos ældre fra Falck Hjemmepleje i Kolding og Odense. Falck har overenskomst med FOA, men Caregruppen har opsagt overenskomsten, og de har afskediget de nuværende medarbejdere, og tilbudt dem genansættelse på stærkt forringede løn- og arbejdsvilkår.

- Disse fyr-og-hyr-sager har vi rejst i Arbejdsretten med påstand om, at det er i strid med virksomhedsoverdragelsesloven. Det fortæller desværre en yderst kedelig historie om, at enkelte private aktører i plejesektoren er helt uden moral i jagten på at score nemme penge, mener Dennis Kristensen.

Konflikten indebærer, at FOAs medlemmer, der har ansættelse i Caregruppen, går i strejke. Blokaden indebærer, at øvrige medlemmer af FOA ikke må tage arbejde hos firmaet.

FOA varsler også sympatikonflikt. Det sker dels på FOAs eget område, så FOAs medlemmer i eksempelvis overenskomstdækkede vikarbureauer ikke må udføre konfliktramt arbejde. Og dels vil FOA opfordre øvrige LO-forbund til ikke at levere eller udføre arbejde for Caregruppen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip