FOA: Vi må ikke tage medlemmernes stemmer som gidsler

FOA skal kunne samarbejde med alle politikere, der deler holdninger med fagforbundet, og derfor vil man ikke indgå aftaler med partier, der indeholder økonomisk støtte eller stemmeanbefalinger.

Det fastslår formand Dennis Kristensen, efter at det er kommet frem, at fire lokale LO-afdelinger har denne type engagementer forud for det kommende lokalvalg.

- Vi har den grundholdning, at vi ikke vil tage medlemmerne som gidsler i forhold til, hvor de skal sætte deres kryds, siger han til Ritzau.

FOA er en af de 18 organisationer i LO, og forbundet har for længst sikret sig, at kontingenterne fra hans medlemmer ikke havner som partistøtte gennem LO.

- Vi har vores egne grundlæggende værdier, og vi samarbejder med dem, der har de samme holdninger som os på de givne områder, forklarer han.

Han er ikke afvisende over for at indgå samarbejdsaftaler med politiske partier, men de skal hverken indeholde penge eller stemmer.

- Jeg synes, at det er glimrende, at man lokalt diskuterer, hvor man mener det samme og er parat til at forpligte hinanden på det. Men man kan selvfølgelig ikke sælge sine medlemmers stemmer, fastslår han og tilføjer:

- Der skal ikke foregå handler, hvor man siger, at hvis I gør sådan, så gør vi sådan. Hvis man har en fælles vision for at udvikle X-købing Kommune, så kan et samarbejde være en udmærket idé.

For ham gør det ingen forskel, om betalingen fra fagforbundene falder i kontanter, som LO Fyn har gjort, eller gennem ydelser som udlån af lokaler eller produktion af valgmateriale, som det sker i Aarhus.

- Vores medlemmer forventer, at vi forsøger at påvirke dem, som vælgerne nu engang har valgt, påpeger FOA-formand Dennis Kristensen.

/ritzau/

Dagens Gossip