Fod hang i tynd tråd: Base jumper filmer sit frygtelige uheld

- Undskyld mor.

Sådan lyder det fra Ammon McNelly, kort efter hans udspring fra en klippe gik grufuldt galt. 

Ammon McNeely dyrker base jumping, som går ud på at springe ud fra høje klipper og falde frit, inden man åbner sin faldskærm. Han har over 1000 udspring i baggagen, men denne gang gik det galt, skriver Daily Mail.

Han var sammen med endnu en erfaren base jumper og to mindre erfarne i den amerikanske stat Utah. Han havde lige fået en ny bremse på sin faldskærm, som han ikke havde prøvet før, og faldskærmen åbnede derfor for sent. Han blev flere gange kastet ind i klippesiden, inden han landede på et klippefremspring.

Læs også: Kvinde spiddet af lægte under storm: Operationen var vellykket

Han fandt sit kamera frem og gav sig til at forklare, hvad der var sket. Han filmede sin fod, som kun hang fast et kort stykke hud.

- Nå, det gik ikke så godt, siger han overraskende roligt på videoen.

Han undskylder til sin mor og fortæller, at han regner med at miste benet. Han forsøgte at bevæge sine tæer, da han regnede med, at det ville være hans sidste chance for at gøre det.

Facebook forklarer han, at han lavede en årepresse med snor fra faldskærmen, som han bandt så stramt, at blodet ikke længere fossede ud i stride strømme.

Fra jorden tilkaldte hans tre kammerater hjælp, hvorpå de satte reb op, der skulle gøre det nemmere at få Ammon McNeely væk fra det svært fremkommelige klippefremspring og op i redningshelikopteren.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Han mistede næsten halvanden liter blod og var en overgang i livsfare. Da han næste morgen vågnede på hospitalet, opdagede han til sin store overraskelse, at lægerne havde formået at sætte foden på igen. Der er dog fortsat stor risiko for infektion, så Ammon McNeely kan endnu ikke være sikker på at beholde sin fod.

På Facebook skriver han, at han tager det fulde ansvar for ulykken, men samtidig giver han udtryk for, at base jumping er hans passion trods risikoen for uheld.

- Base jumping er en svær aktivitet at forklare til folk, der aldrig har oplevet følelsen og friheden ved at springe ud fra en klippe. Lige som klatring er det noget, du skal være meget passioneret omkring for at acceptere risiciene, der er forbundet med den fantastiske følelse, du får, når du følger dine drømme, skriver han.

Herunder kan du se en censureret udgave af videoen fra uheldet. Nedenunder kan du se et ucensoreret billede af Ammon McNeelys hårdt sårede ben. Vi advarer om MEGET voldsomme billeder.

Dagens Gossip