Fodbold: Fifa forbyder undertrøjer med budskaber

Skrevet af admin

02/03/2014

Dagens topnyheder

Hvad er et kommercielt eller politisk budskab, og hvad er en harmløs, måske solidarisk besked?

Den forskel skal fodbolddommere og andre officials omkring en fodboldkamp ikke tumle med længere.

Fra 1. juni bliver det forbudt for fodboldspillere at hive op i spillertrøjen og afsløre et hvilket som helst budskab, når de fejrer en scoring.

Det besluttede en organisation under verdensforbundet Fifa lørdag.

- I fremtiden er det ikke tilladt med slogan eller billeder af nogen som helst art på undertøjet. Det træder i kraft 1. juni og gælder derfor også for VM-slutrunden, siger Fifa's pressetalsmand Jerome Valcke på et pressemøde i Zürich.

Kommercielle budskaber, som da Nicklas Bendtner viste et par underbukser med tekst fra et spillefirma, har længe været forbudt af Fifa.

Det samme har politiske budskaber, men spillere har også løftet op i trøjerne og afsløret fødselsdagshilsner eller annonceret en babyfødsel og den slags. Det bliver forbudt i fremtiden. Det samme bliver budskabet afgivet i solidaritet med andre mennesker.

Ifølge chefen for det walisiske fodboldforbund, Jonathan Ford, er det for besværligt for dommere og officials at afgøre forskellen mellem et godt og et dårligt budskab. Derfor er det nemmere at sige helt nej.

- Det kan godt virke skørt, men det er meget kompliceret at skulle afgøre rigtigt og forkert på tværs af forskellige lande og kulturer. Så er det nemmere at sige, at det ikke har sin plads i en fodboldkamp, siger han.

Forbrydelser mod de nye regler vil give spilleren straf af Fifa og Uefa fremfor gult kort i kampen.

/ritzau/