Fodbold med de store drenge

Klubbens egen målsætning er, at FC Vestsjælland senest efter sæsonen 2013/14 skal være i Superligaen, og den målsætning ser det i øjeblikket ud som om, at de til fulde kan leve op til.

For med placeringen på NordicBet Ligaens førsteplads følger også snakken om invitationen til at komme op og lege med de store drenge i Superligaen. Men det er en hel anden leg end den, FC Vestsjælland indtil nu har været vant til.

»Bunden er blevet stærkere i Superligaen, og det er jo der, de kommer til at befinde sig, hvis de skulle rykke op. Og de ting, de ikke bliver straffet for i den næstbedste række, vil de uden tvivl blive straffet for i den bedste række,« siger Peter Kjær, der kommenterer 1. Division på TV3. Han roser FC Vestsjælland for at spille ’voldsomt organiseret, men tvivler på, at det er nok til at overleve blandt de bedste danske klubhold.

»Selvom de har hentet nye spillere, så tror jeg slet ikke, det er nok. Der skal noget mere til, hvis de har ambitioner om at blive i Superligaen. Jeg tror ikke, de kan organisere sig ud af det i den bedste række for at være helt klar i spyttet,« siger Peter Kjær.

Superliga-tanker venter på sig i Slagelse

FC Vestsjælland kæmper om de to oprykkerpladser i 1. division sammen med Brønshøj, Viborg, Lyngby og Vejle Boldklub Kolding, og toppen er tæt. Derfor er FC Vestsjællands træner, Ove Pedersen, heller ikke begejstret for at forholde sig til en eventuel Superliga-plads.

»Der er ikke så stor forskel på styrkeforholdet, og er vi ikke på mærkerne på dagen, så kan vi lige så godt tabe som vinde vores kampe,« siger Ove Pedersen. Han har været træner i FC Vestsjælland siden 2011.

»Det er ikke Superligaen, vi fokuserer på lige nu, men det er klart, at når man ligger nummer et, så er vi godt klar over, at Superligaen ikke ligger så langt væk. Men det ville være naivt at begynde at tænke på det nu,« siger han.

Skulle det ske, at FC Vestsjælland, der netop har ombygget deres stadion, rykker op, vil det være første gang i klubbens historie, men ikke i Ove Pedersens. Han har tidligere haft succes som træner i Superligaen for både Esbjerg fB, AGF og FC Midtjylland. FC Vestsjælland ligger nummer ét, selvom de kun har scoret 23 mål i 21 kampe i indeværende sæson, og samtidigt har de lukket 19 mål ind. Til sammenligning har for eksempel Viborg på tredjepladsen lukket 21 mål ind, men har scoret 38 mål.

Ove Pedersen kan afgøre det

»Det er lidt specielt at have en målscorer, der hedder 23-19. De er minimalister og lever på en rigtig god organisation. De har ikke inkasseret ret mange scoringer, og de laver forholdsvist få mål. Og det plejer at være ting, som vi hæfter på hold, som er godt organiseret og svære at score imod,« siger Peter Kjær, der også hæfter sig ved Ove Pedersens trænererfaring.

»Man skal ikke underkende, at det er en rutineret træner, der både kender til den næstbedste og den bedste række. Det kan godt gå hen og blive afgørende i en række, hvor kampene er tætte også helt indtil sidste spilledag,« siger Peter Kjær.

Der resterer 12 runder af 1. Division. Sidste kamp spilles 20, maj.

Dagens Gossip