Fodbold: Nigeria kvalificerer sig til VM

16/11/2013

Nigeria havde gjort et godt stykke forarbejde ved at vinde den første playoff-kamp på udebane mod Etiopien med 2-1.

Lørdag fuldbyrdede nigerianerne triumfen ved at vinde hjemmekampen 2-0. Dermed er superørnene kvalificeret til VM i Brasilien.

Kampens første mål blev scoret af Liverpool-spilleren Victor Moses efter 20 minutter på et straffespark.

Inden denne sæson blev Victor Moses, der gør sig både som angriber og som kantspiller, udlejet fra Chelsea til Liverpool.

2-0-målet faldt efter 82 minutters spil. Det var den indskiftede Lokomotiv Moskva-angriber Victor Obinna, der fandt frem til netmaskerne og reelt punkterede kampen.

Nigeria er det første afrikanske hold, der kvalificerer sig til næste sommers VM-slutrunde.

Yderligere fire afrikanske hold kvalificerer sig til VM, når returopgørene mellem Senegal-Elfenbenskysten, Cameroun-Tunesien, Egypten-Ghana og Algeriet-Burkina Faso bliver afgjort.