Fodboldbosser vil udfritte Fifa-kandidater i København

Kandidaterne til det kommende præsidentvalg i det internationale fodboldforbund (Fifa) inviteres til et valgmøde i København i slutningen af november.

Det oplyser DBU-formand Jesper Møller mandag, hvor fristen for at melde sig i kandidatfeltet udløber.

- Vi regner med, at der bliver mellem fem og ti kandidater.

- Når vi kender kandidatfeltet, og de er sluppet igennem et integritetstjek, så inviterer jeg sammen med mine nordiske kolleger til et valgmøde i København den 23. november, siger Jesper Møller.

- Så har vi tænkt os at spørge dem om alt muligt, og når vi har summet lidt over det, så vil de nordiske formænd stikke hovederne sammen og finde ud af, om vi kan stemme på den samme kandidat, siger DBU-formanden.

Mandag har Det Europæiske Fodboldforbunds (Uefa) generalsekretær, Gianni Infantino, som den seneste meldt sig som kandidat til præsidentvalget i Fifa.

Infantinos kandidatur kommer, efter at Uefas præsident, Michel Platini, er blevet suspenderet som følge af en mistænkelig pengeoverførsel. Platini er på papiret endnu i spil til præsidentposten i Fifa.

- Jeg er glad for, at vi nu har fået held med vores taktik om at få Uefa til at melde en plan B ud, siger Jesper Møller.

- Hvis suspensionen af Platini ikke ophæves, så er der en plan B, og så har vi mulighed for at stemme på Infantino, men derudover er der jo også kommet en række andre kandidater, siger DBU-formanden.

Fifa-valget afholdes den 26. februar, hvor Fifas siddende præsident, Sepp Blatter, skal afløses.

/ritzau/

Dagens Gossip