Fodboldekspert om dansk VM-lodtrækning: Øv, øv og øv

Det danske landshold er ifølge DR's fodboldkommentator Jan Kalborg svag favorit til at nappe den direkte plads fra kvalifikationsgruppe E til VM i Rusland om tre år.

Men Kalborg ser også faresignaler i kvalifikationsgruppen, hvor danskerne står over for Rumænien, Polen, Montenegro, Kasakhstan og Armenien.

- Min første antagelse er øv, øv og øv.

- Usikkerheden er absolut tilstede for det danske landshold. Vi ved ikke så meget om, hvad der sker flere steder i Østeuropa. For eksempel i Kasakhstan, siger Jan Kalborg.

- Det handler ikke kun om, at de danske spillere skal rejse langt østpå, for det kan man tage højde for og rejse i god tid.

- Man kan have en idé om, at landene østpå spiller maskinfodbold, men de kan godt overraske ved at spille god fodbold, siger DR-eksperten, som også vurderer, at de danske spillere risikerer at spille for halvtomme tribuner hjemme i Parken.

- Jeg har svært ved at forestille mig, at vi kan samle fuldt hus mod eksempelvis Kasakhstan.

- Hvis vi havde trukket større nationer, så ville der være udsolgt. I Danmark kan vi bedst lide at være underdogs, og da jeg ser os som favorit til at vinde gruppen, så kan det blive svært, siger Jan Kalborg.

Selv om der venter en del ubekendte i VM-kvalifikationsgruppen, så undgik landsholdet at møde de helt store fodboldnationer som Tyskland, Spanien og England.

- Det er ikke nogen skræmmepulje, landsholdet er havnet i, men heller ikke en drømmepulje.

- Rumænien og Polen er modstandere, vi skal have respekt for, men vi kunne have mødt meget værre modstand. Jeg tror nok, at vi skal komme med til VM, men der er nogle ubekendte, konkluderer han.

De 52 europæiske fodboldnationer - fraregnet de russiske værter - er i den kommende VM-kvalifikation inddelt i ni grupper, hvor kun gruppevinderne er garanteret en plads ved VM om tre år.

De otte bedste toere skal senere dyste om de resterende europæiske VM-pladser i fire direkte dueller.

Det er endnu uvist, hvem der er landstræner for Danmark, når kvalifikationen indledes i september 2016.

Dansk Boldspil-Union (DBU) leder i øjeblikket efter Morten Olsens afløser, der efter planen overtager tøjlerne efter næste sommers EM, hvis det lykkes Danmark at komme med til turneringen i Frankrig.

VM-slutrunden afholdes fra 14. juni til 15. juli i 2018.

/ritzau/

Dagens Gossip