Fodboldfans går i retten for at få mere i erstatning

Skrevet af admin

12/03/2014

Mest læste i dag

Det kommer alligevel til et retsopgør mellem Københavns Vestegns Politi og de næsten 400 fodboldtilhængere, som føler sig uberettiget frihedsberøvet efter en superligakamp mellem Brøndby og FC København 1. december sidste år.

Klagernes advokat, Christian Dahlager, har på vegne af sine klienter afvist det tilbud om en erstatning på 2500 kroner, som er den almindelige takst for fem timers uberettiget frihedsberøvelse.

- Matematisk er det regnet rigtigt ud, men problemet er bare, at den her frihedsberøvelse er betydelig grovere end frihedsberøvelsen ved COP15, hvor politiet jo fik at vide, at det var en overtrædelse af artikel tre i den europæiske menneskerettighedskonvention om tortur, siger advokaten til Politiken.

Under klimatopmødet COP15 blev de anholdte demonstranter sat på vinterkold asfalt uden liggeunderlag, og det, fandt landsretten, berettigede klagerne til en ekstraordinær erstatning på 4000 kroner.

Ifølge en rapport fra Ombudsmanden var det skadeligt, at de frihedsberøvede måtte tilbringe så lang tid på kold jord og uden vand.

- Det samme har man gjort her. Derfor mener jeg, at man må betale det samme som i COP15, så der i alt bliver tale om en erstatning på 6500 kroner per mand, siger Christian Dahlager til Politiken.

Men politidirektør Kim Christiansen fra Vestegnens Politi vil ikke imødekomme påstanden, så derfor ser sagen ud til at ende i byretten, skriver avisen.

/ritzau/