Fodboldforbund til kroatiske fans: Bliv væk fra udekampe

Det kroatiske fodboldforbund vil ikke tage imod billetter til landsholdets tre resterende udekampe i kvalifikationen til næste års EM.

Kroatien er tidligere i kvalifikationsturneringen blevet straffet af Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), efter at personer havde tegnet et stort svastika-tegn (hagekors-tegn, red) i græsset på hjemmebanen i Split før et opgør mod Italien.

Efter 1-1-kampen mod Italien modtog det kroatiske fodboldforbund en bøde på 750.000 kroner og blev beordret til at spille de to næste hjemmekampe for lukkede døre.

Samtidig bestemte Uefa, at banen i Split ikke må bruges mere på Kroatiens vej mod EM. Oveni blev Kroatien fratrukket et enkelt point.

På trods af det tabte point, så topper Kroatien sin kvalifikationsgruppe - to point foran Italien og fire point foran Norge.

Fodboldforbundet er dog bange for, at flere uheldige episoder vil føre til en diskvalifikation af Kroatien.

Derfor håber forbundet på forståelse fra fans af landsholdet og oplyser, at "en håndfuld hooligans ikke skal spolere holdets forsøg på at komme med til næste års EM-slutrunde i Frankrig".

Beslutningen betyder, at Kroatien ikke vil få støtte fra egne fans til de tre udekampe mod Aserbajdsjan, Norge og Malta.

/ritzau/

Dagens Gossip