Fodboldkvinder nyder anerkendelse i Sverige

Det er en noget anderledes verden, som det danske kvindelandshold i fodbold befinder sig i i disse dage.

For de danske fodboldkvinder er til EM i Sverige, hvor deres evner på fodboldbanen er langt mere anerkendte, end de er i Danmark.

- Det er en stor oplevelse. Især også fordi vi spillede åbningskamp mod svenskerne.

- Det er ikke forundt så mange, slet ikke kvindelige fodboldspillere, at spille for et udsolgt stadion med 16.000 fantastiske tilskuere.

- Og vi har især op til vores kamp oplevet, at vores træning har været velbesøgt, og fået meget medieopmærksomhed. Det er ligesom, hvis der var herreslutrunde, siger landstræner Kenneth Heiner-Møller.

De danske fodboldkvinder spillede onsdag aften 1-1 mod de svenske værter i deres første EM-kamp i mere end fire år på et udsolgt stadion i Gøteborg.

En uvant situation for det danske kvindelandshold, der ifølge landstræneren også kan læse 10-14 sider om EM i kvindefodbold i aviserne hver dag, ligesom tv og radio dækker slutrunden grundigt.

- Det er ikke et sted, hvor spillerne behøver at gøre noget for at retfærdiggøre, at de spiller fodbold. Sådan er det ikke i Sverige.

- Her spiller både piger og drenge fodbold. Og der bliver gjort meget ud af, at vi ikke er til et kvinde-EM. Heroppe hedder det bare EM i fodbold, siger Kenneth Heiner-Møller.

Nu hvor naboopgøret mod svenskerne er overstået, forbereder det danske kvindelandshold sig på holdets sidste puljekampe mod Italien og Finland.

Men med EM-værterne af vejen, har mediedækningen af de rød-hvide ikke fortaget sig, fortæller Kenneth Heiner-Møller, som spotter flere årsager til kvindefodbolds popularitet i Sverige:

- Sverige har haft en tradition for gode resultater igennem et stykke tid, og de har nogle klubber, som er blandt de bedste i Europa.

- Så jeg kunne forestille mig, at det var nogle af årsagerne. Derudover, kunne jeg også godt forestille mig, at det handler lidt om struktur og organisation.

- Der er mange gode ting i gang i Danmark, hvad det angår. Både i forhold til licens og færre klubber i den hjemlige liga, som vil give mere spænding i kampene, siger landstræneren.

EM i kvindefodbold 2013 afholdes i Sverige fra den 10.-28. juli.

/ritzau/

 

Dagens Gossip