Fodboldlandsholdet henter smal OL-sejr over Sydafrika

08/08/2016

Indskiftede Robert Skov fra Silkeborg blev matchvinder med kampens enlige mål i Danmarks sejr på 1-0 over Sydafrika ved OL's fodboldturnering natten til mandag.

Efter sejren har Danmark fire point for to kampe inden den sidste gruppekamp mod værtsnationen Brasilien.

I en lige første halvleg kom begge mandskaber frem til et par udmærkede tilbud, som burde have resulteret i scoringer.

Sydafrika ramte blandt andet overliggeren, mens anfører Lasse Vibe havde Danmarks klart største chance efter en lille halv times spil.

En af banens bedste spillere, AGF'eren Jens Jønsson, fandt Vibe med en flot stikning, men helt alene med den sydafrikanske målmand misbrugte Brentford-angriberen.

Vibes afslutning ramte modstanderholdets målmand i hovedet og gik til hjørnespark.

Lidt senere fik den hurtige angriber endnu en chance efter en stikning fra Jens Jønsson, men igen afsluttede Lasse Vibe skidt.

Det spillemæssige niveau efter pausen lod en del tilbage at ønske, og det virkede til, at begge mandskaber blev bange for at tabe kampen, hvilket ville gøre vejen til kvartfinalen ekstremt svær.

Chancerne var få, men godt 20 minutter før tid kom den vigtige scoring til Danmark - igen sat op af Jens Jønsson.

Hans stikning fandt indskifter Jacob Bruun Larsen, som skråt tilbage i feltet fandt en anden indskifter, Silkeborgs Robert Skov, der resolut sparkede Danmark på 1-0 med en flad afslutning.

Herefter forsøgte sydafrikanerne at trykke på, og keeper Jeppe Højbjerg måtte hive et par gode redninger frem undervejs for at holde Danmark i front.

Missionen lykkedes, og med sejren har landstræner Niels Frederiksens tropper et godt udgangspunkt for videre avancement inden mødet med værterne fra Brasilien natten torsdag dansk tid.