Fodboldøkonom: AaB skal nok redde sig økonomisk

Skrevet af admin

18/10/2013

Dagens topnyheder

AaB er i økonomiske vanskeligheder, men superligaklubben er ikke i fare for at gå neden om og hjem.

Sådan lyder vurderingen fra Jesper Jørgensen, fodboldøkonom hos revisionsselskabet Deloitte, efter at AaB er kommet ud med et skuffende regnskab og en efterfølgende nedjustering.

- Det er at drage forhastede konklusioner. Det er deres største udfordring at finde en løsning på feriepengesagen, hvor stor den så end er. Det ved kun parterne selv, siger Jesper Jørgensen.

AaB har afsat et mindre millionbeløb i feriepengesagen i årsregnskabet, men hvis det viser sig at være større, så er der risiko for, at det kan true driften, lyder erkendelsen i regnskabet.

Det er dog ikke ensbetydende med, at Spillerforeningen vil sende AaB i akut økonomisk krise.

- Spillerforeningen har tilkendegivet, at de ikke render rundt for at lukke superligaklubberne, så når man en dag måtte blive enige om, hvad beløbet er, så har jeg en opfattelse af, at man finder en fornuftig løsning på, hvordan man får afviklet den forpligtigelse, så man ikke trækker tæppet væk under AaB,

- Man trak heller ikke tæppet væk under Brøndby, som man kunne have gjort så let som ingenting i foråret, påpeger Jesper Jørgensen.

Et driftstab i datterselskabet Sport On Top ApS betød, at moderselskabet bag AaB måtte nedskrive et millionbeløb, som sendte egenkapitalen helt i bund.

- Det er selvfølgelig ikke sjovt, at egenkapitalen er gået i nul. Men den nedskrivning, AaB har lavet på deres arrangement i sportsforretningerne, er ikke noget, som koster dem penge fra kassen.

- På den måde truer det ikke deres likviditet. AaB har en egenkapital, der lever op til DBU's mindstekrav for at kunne tegne nye kontrakter, så på den måde er de hjemme, siger Jesper Jørgensen.

- Deres udfordring er, at de skal videre, hvorfra de er i dag. De skal have klaret en feriepengesag, og så må vi se, hvad den koster i forhold til, hvad de har indregnet i deres regnskab.

- De har også en ambition om at videreudvikle AaB, og det kan spillersalg være med til at hjælpe til, siger Jesper Jørgensen.

Han vurderer, at nordjyderne skal bruge et sted mellem 20-50 millioner kroner i kapitaltilførsel for at sikre driften på sigt.

- Der skal nok komme en kapitaltilførsel i AaB, der tager højde for alle de ting. Jeg tror, at man tager to fluer med et smæk.

- Når vi kender feriepengesagen og har vurderet behovet for at udvikle AaB videre, så kan man gå meget mere specifikt ud til aktionærerne og sige: Vi har brug for 25 eller 50 millioner, forklarer Jesper Jørgensen.

AaB ligger i øjeblikket på en andenplads i Superligaen og gæster på søndag FC København i Parken.

/ritzau/