Fodboldøkonom: Investorer skal nok redde FCM

Superligaklubben FC Midtjylland er hårdt ramt på økonomien i øjeblikket og skal på torsdagens generalforsamling forsøge at hente noget frisk kapital, som kan give klubben lidt luft.

Det bliver ikke noget problem, vurderer fodboldøkonom i revisionsselskabet Deloitte, Jesper Jørgensen.

- FCM har et godt sportsligt fundament, og ud over inderen, som har investeret i klubben, så tror jeg, at der er andre i Herning og omegn, der ser det potentiale og gerne vil være med til at sikre, at Herning og dermed FC Midtjylland bliver på landkortet fodboldmæssigt.

- Så jeg er sikker på, at FCM på den ene eller anden måde finder de penge, som de har behov for. Det kan være fra både de aktionærer, som er der i forvejen, men måske også fra nye aktionærer, siger Jesper Jørgensen.

FCM fører i øjeblikket Superligaen og har derved hentet lidt ekstra indtægter i form af øgede tv-indtægter, men klubkassen er stadig slunken.

- Udfordringen er, at klubberne er bundet af nogle kontrakter, der løber i x antal år. Og de kender dybest set ikke indtægterne i morgen.

- Det gør det svært for klubberne at manøvrere, fordi de ovenpå finanskrisen ikke har kunnet sælge spillere, forklarer Jesper Jørgensen.

Da der var økonomisk opsving, brugte klubberne mange penge på dyre spillere - FCM hentede blandt andet OB'eren Jonas Borring i 2008 for angiveligt over 20 millioner kroner.

- De lavede lønudgifterne på et tidspunkt, hvor det var mest optimalt for spillerne og dermed dyrest for klubben.

- Går man tilbage til 2008 og 2009, så blev der brugt mange penge på dyre spillere, som i en periode belastede og stadig belaster lønbudgetterne tungt.

- Den pris betaler FCM stadig, men de har efterhånden fået bund i det meste, fordi klubben har skilt sig af med de fleste løntunge spillere og har et meget ungt hold i dag, påpeger Jesper Jørgensen.

FCM afholder generalforsamling torsdag klokken 18.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip