Fodgænger alvorligt kvæstet af flugtbilist ved Tivoli

Skrevet af admin

07/02/2015
Arkivfoto

Dagens topnyheder

En mandlig fodgænger er i livsfare, efter at han kort efter midnat blev ramt af en bil i et kryds ved Rådhuspladsen i København.

Det oplyser Henrik Brix, vagcthef ved Københavns Politi. Ulykken skete klokken 00.19.

H.C. Andersens Boulevard i retning mod Amager er spærret for trafik efter ulykken, fordi redningsfolk arbejder på stedet.

Bilen, der ramte fodgængeren, forsvandt efter ulykken. Der er tale om mørk Opel Astra. Fire personer er kort efter uheldet set løbe fra bilen, oplyser Henrik Brix, vagtchef ved Københavns Politi.

- Det er endnu ikke lykkedes os at få fat i de fire personer, siger Henrik Brix godt en time efter ulykken.

Uheldet skete i krydset Vesterbrogade og H.C. Andersens Boulevard.

- Manden blev ramt ude i fodgængerfeltet. Vi ved endnu ikke, om det er den tilskadekomne eller bilisten, der har ignoreret rødt lys, siger Henrik Brix.

- Efter at have påkørt fodgængeren stak bilisten af fra stedet, men smed bilen fra sig i Tietgensgade ud for Tivoli. Fire personer i flugtbilen blev set løbe i retning mod Københavns Hovedbanegård, fortæller vagtchefen.

Oplysningen om, at flugtbilisten efterlod køretøjet, kommer fra en taxachauffør, der overværede ulykken.

- Taxachaufføren fulgte efter flugtbilisten. Men han har ikke kunnet give os et signalement af de fire personer i bilen, siger Henrik Brix.

Politiet håber at kunne få hjælp i efterforskningen fra de overvågningskameraer, der er i området.

Hvorvidt ejeren af flugtbilen er kendt af politiet i forvejen, ønsker Henrik Brix ikke at udtale sig om. Han oplyser, at bilen ikke er meldt stjålet.

/ritzau/