Fødevareminister til kamp mod brug af forsøgsdyr

»Den bedste velfærd for forsøgsdyr må være, at der slet ikke bliver brugt forsøgsdyr. Men der er vi desværre ikke endnu, så derfor vil jeg nu sætte ekstra fart på arbejdet med at udvikle alternativer, bruge så få dyr som muligt og sikre de dyr, vi bruger, de bedst mulige forhold,« siger Mette Gjerskov.

3R-centret er finansieret af Fødevareministeriet samt en række interessenter og vil blive støttet med i alt 4,5 millioner kroner om året, hvor de tre millioner kroner kommer fra Fødevareministeriet.

Den syv mand store bestyrelse, som ifølge Fødevareministeriet vil bestå af eksperter på området, vil i det daglige blive assisteret af et sekretariat med medarbejdere, som er særligt uddannede inden for området. Sekretariatet bliver placeret i Fødevarestyrelsen.

»Med det unikke samarbejde, der danner grundlag for 3R-centret, vil vi i Danmark komme i front – også internationalt når det drejer sig om den meget alvorlige opgave det er på den ene side at sikre dyrevelfærd og på den anden side udvikle eksempelvis ny nødvendig medicin til gavn for syge mennesker over hele verden,« siger Mette Gjerskov.

Sekretariatet på 3R-centeret, som bliver støttet af Fødevareministeriet, Alternativfondet, Dyrenes Beskyttelse, Forsøgsdyrenes Værn, LEO Pharma, Lundbeck og Novo Nordisk, bliver placeret i Fødevarestyrelsen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip