Fødevarerejseholdet ind i sag om mystisk kød fra Holland

Fødevarerejseholdet er nu gået ind i sagen om de mange tusinde tons kød fra den hollandske virksomhed W. Selten, som blandt andet er solgt i Netto og Metro.

Det oplyser Fødevarestyrelsen.

Fødevarerejseholdet har i denne uge besøgt de danske virksomheder, der, ifølge de hollandske, myndigheder har handlet med W. Selten.

LÆS OGSÅ: Ved ikke hvor de kommer fra: Butikker tilbagekalder oksemørbrad

Det er uklart, som W. Selten har solgt til danske butikker stammer fra. Derfor er det også umuligt at vide, om det er blevet håndteret korrekt, og om det lever op til de gældende standarder.

Godt halvdelen af de i alt 14 virksomheder, som Fødevarestylsen besøgte, havde ikke varer, der skulle tilbagekaldes fra det danske marked. Det drejer sig om:

Anadolu Kød ApS, Beeflink ApS, Imex Meat ApS, JN Meat ApS, Skare Meat Packers K/S. Tomex Danmark A/S. Full House A/S og Defco A/S.

Fire virksomheder har tilbagekaldt varer fra deres kunder. Det drejer sig om Denimex ApS, Cater Food ApS, Kødgros Vest A/S og Danish Food Company.

Herudover her en enkelt virksomhed, Carsten Møller Food A/S i Nørresundby, tilbagetrukket varer fra detailhandelen. jfr. også Fødevarestyrelsens tilbagetrækningsmeddelelse onsdag.

Virksomheden CHPs forbindelse til W. Selten er stadig under efterforskning.

Ulovlighederne på W. Selten strækker sig over flere år. Fødevarestyrelsen har i sin gennemgang af de 14 danske virksomheder koncentreret sig om varer, der stadig kunne være på hylderne i grossist- og detailhandlen.

Fødevarestyrelsen oplyser, at det kan ikke udelukkes, at der kan være forbrugere, der har varer af ældre dato fra virksomheden i fryseren.

Samtidig slår Fødevarestyrelsen fast, at der kan være yderligere sager på vej, som har relevans for danske forbrugere.

Dagens Gossip