Fødevarestyrelsen advarer mod kosttilskud: Kan skade lever og centralnervesystem

Fødevarerejseholdets kontrol af den udenlandske hjemmeside Bodyoutlet.net har konstateret, at der fra hjemmesiden sælges et kosttilskud med navnet Mutant Test, skriver styrelsen i en pressemeddelelse.

På forhandlerens hjemmeside beskrives produktet som en ’Testbooster’, der kan øge mandens naturlige produktion af testosteron.

Men kosttilskuddet indeholder den ulovlige planteingrediens Tribulus terrestris, der blandt andet kan skade leveren og centralnervesystemet, viser risikovurderinger fra DTU.

Hjemmesiden Bodyoutlet.net henvender sig til danske forbrugere, men er ikke registreret i Danmark, og er dermed ikke underlagt den danske lovgivning.

Fødevarestyrelsen har derfor kontaktet de svenske myndigheder.

Råd til forbrugerne:

- Fødevarestyrelsen råder generelt forbrugerne til at være forsigtige ved køb af kosttilskud på internettet.

- Søg grundige oplysninger om et produkt, hvis det kun forhandles over internettet, men ikke sælges i almindelige butikker.

- Særligt skal forbrugerne være varsomme ved køb af kosttilskud på udenlandske hjemmesider, da hjemmesiderne ikke er underlagt de danske myndigheders kontrol.

- Hvis du vil sikre dig, at et produkt er omfattet af myndighedernes stikprøvekontrol, kan du finde oplysninger om registrerede kosttilskud på Alt om kost

 

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler:

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip