Fødevarestyrelsen advarer nu: Spis kun ét stykke kødpålæg om dagen

Skrevet af Kirstine Petersen

17/08/2015

Mest læste i dag

Spegepølse, leverpostej og en rundtenom med rullepølse. Sådan er et genkendeligt indhold i den madpakke, mange børnene får med i skole, eller vi andre har med på arbejde eller studiet.

Men du skal til at skære markant ned på kødpålægget, lyder nye anbefalinger fra Fødevarestyrelsen, ifølge Søndagsavisen.

Læs også: 5 sunde vaner som kan give dig hovedpine

Typisk er der både mættet fedt, meget salt og konserveringsmidler i, hvilket i værste tilfælde kan give kræft, herunder tarmkræft, lyder forklaringen på de nye anbefalinger:

- Forarbejdet kød over en bred kam er ikke sundt for os. Ofte er det røget, speget, saltet meget og tilsat nitrit, som er klassificeret i den højeste kategori, når vi ser på sammenhængen mellem indtagelse af det og tarmkræft, siger seniorforsker i Kræftens Bekæmpelse Anja Olsen til Søndagsavisen.

Hun mener yderligere, at man bør undgå et dagligt indtag af kødpålægget og udelukkende spise det ved særlige lejligheder.
 

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler: