Fødevarestyrelsen advarer om uhygiejnisk svinekød

Kødet stammer fra en svineproducent udenfor Tommerup på Fyn. Her er var Fødevarestyerlsens Rejsehold i går på besøg. De kunne konstaterer, at der var blevet slagtet svin, der ikke har været kontrolleret af styrelsen, hverken før eller efter slagtning. Desuden skulle det være sket "uden autorisation og under uhygiejniske forhold".

Kødet er blevet solgt fra adressen Skovsbovej 55, 5690 Tommerup. Om køberne har solgt det videre, vil Fødevarestyrelsen ikke udelukke.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Ifølge styrelsen er der risiko for, at kødet er fordærvet, eller at der er bakterier i, der kan gøre dig syg. Fødevarestyrelsen kan på grund af den manglende kontrol heller ikke udelukke, at dyrene har været syge, inden de blev slagtet.

Svineproducenten på stedet havde i 2007 en besætning på 12.000 slagtesvin og 470 søer. Samme år blev han kåret til årets hyggeligste landmand på Fyn og øerne.

Har man købt svinekød fra Skovsbovej 55 ved Tommerup, anbefaler Fødevarestyrelsen, at man smider det ud.

Dagens Gossip

Dagens TV