Fødselsdagsfest i skyggen af nordkoreanske trusler

I den seneste tid har Nordkorea præsenteret nye trusler og kontroversielle udmeldinger, der som konfetti er regnet ned over USA og Sydkorea. Ifølge Reuters havde det været ventet, at der til mandagens festligheder ville have været et væld af militære parader, men i stedet har det primært været blomster og bannere, der har prydet gaderne i det afsondrede land.

Der har også været spekuleret i, om landet mandag vil testaffyre et missil for at vise sine militære kapaciteter over for USA, men dagen er angiveligt forløbet fredeligt.

»Sydkorea og USA har sendt budskabet om dialog, og indtil videre er Nord skiftet til samme indstilling,« siger Yang Moo-jin fra Universitetet for Nordkoreanske Studier i den sydkoreanske hovedstad Seoul til Reuters mandag.

FN har siden Nordkoreas atomprøvesprængning i februar påført Nordkorea nye sanktioner, hvilket har ført til nye trusler fra det kommunistiske regime i hovedstaden Pyongyang om et atomart angreb på USA, Sydkorea eller Japan. Derudover har Nordkorea lukket landets store industrielle kompleks Kaesong, hvor flere hundrede sydkoreanere indtil for nyligt har arbejdet.

Dagens Gossip