Før braget mellem Brøndby og FCK: Sådan ser de andre trænere kampen

Søndag byder på en sand klassiker i dansk fodbold, når Brøndby og FC København støder hovederne sammen i årets næstsidste spillerunde. Som optakt til New Firm har nyhedsbureauet BNB spurgt flere Superligatrænere om deres forventninger til kampen om hovedstaden.

Førerholdet fra FC Midtjyllands træner, Glenn Riddersholm, tror på et tæt opgør, hvor FC Københavns vanskelige udekamp i Champions League kan blive udslagsgivende for resultatet på Brøndby-stadion søndag aften:

- Jeg forventer en meget lige kamp, men havde FC København ikke spillet en meget svær kamp i onsdags, så havde jeg umiddelbart skudt på en FCK-sejr. Med den kamp i mente, så tror jeg dog, det bliver en meget lige kamp. Uafgjort er mit bud på et resultat. På trods af Brøndbys mange skader, så har de også nogle fordele af at have hjemmebane og være mere friske, både mentalt og fysisk, end FC Købehavn. Det er omstændighederne, der gør, at jeg tipper et kryds. Ellers havde jeg set FC København som favorit, siger Glenn Riddersholm.

Den holdning deler Ove Pedersen, som ligesom sin kollega forudser en tæt kamp både spillemæssigt og resultatmæssigt. FC Vestsjælland-træneren tipper ligeledes en pointdeling som kampens udfald.

- Det bliver helt lige på søndag. Der er ikke nogen forskel på de hold i nuet. Her tænker jeg især på, at Brøndby har stort momentum for tiden, og det udligner lidt, at FC København har den stærkeste trup. Skaderne hos Brøndby synes jeg går lige op med, at FC København spillede en svær udekamp i Champions League i midtugen. Det bliver en tæt kamp, og jeg kan bedst se den ende uafgjort, siger han og tilføjer, at han forventer, at FC København slutter højere end Brøndby, når sæsonen er spillet færdig.

Også AaBs Kent Nielsen forventer et tæt opgør, som han tipper til at ende uden vinder.

- Jeg tror på, at det ender uafgjort, 1-1. Begge hold er indiskutabelt i en god periode lige nu. Brøndby har hentet resultater på en meget stærk defensiv og en fin organisation generelt. Omvendt kan FC København måske tage noget af deres internationale niveau fra Juventus-kampen med på Brøndby stadion, så der er ikke nogen tvivl om, at det bliver en yderst jævnbyrdig affære. Der kommer ikke mange mål i kampen denne gang heller, siger AaB-træneren om kampen.

Ifølge OBs Troels Bech kan kampen søndag være et skridt mod en udligning i magtbalancen klubberne imellem. I flere år har FC København domineret dansk fodbold, mens Brøndby har kæmpet med resultaterne. Det er der nu rettet op på, og fynboen tror derfor på en smal hjemmesejr.

- 1-0 er mit bud. Jeg er godt nok legendarisk dårlig til den slags forudsigelser. men Brøndby har gode chancer for at gentage sejren fra tidligere på sæsonen. Det er en bemærkelsesværdig genopbygning, klubben er i gang med og aktuelt er der slet ikke tale om den skævhed og magtbalance, vi ellers har set de senere år. Mikkel Thygesens skade er selvfølgelig en bet for Brøndby, men lige på den plads har klubben udmærkede alternativer, siger Troels Bech

Der er dog også kolleger, som fortsat ser de danske mestre fra FC København som det stærkeste hold herhjemme. Peter Sørensen fra AGF tipper udesejr.

- 1-2 er mit bud. FC København er stadig det bedste hold, lyder det kort fra Peter Sørensen.

Det samme tror Sønderjyskes Lars Søndergaard, som ikke forventer, nogle europæiske tømmermænd fra Ståle Solbakkens tropper.

- Jeg tipper 1-2. Umiddelbart en meget tæt kamp, selvfølgelig. Jeg har dog svært ved at se FCK tabe to gange i træk til Brøndby, så derfor forventer jeg en smal sejr. FCK er ved at have alle spillere klar, og så er de gode til at abstrahere fra deres europæiske forpligtelser, når de spiller i Superligaen, siger han.

BNB

Dagens Gossip