Før Elfsborg-kamp: Horsens har vist vejen for Esbjerg

Det bliver en svær - men ikke umulig - opgave for fodboldklubben Esbjerg at hente en sejr i aftenens udekamp mod Elfsborg i Europa League-gruppespillet.

Sidste år viste AC Horsens, at det kan lade sig gøre, da den østjyske klub sejrede 3-2 i Borås Arena i Europa League-turneringen.

Resultatet betød, at den østjyske klub gik videre fra tredje kvalifikationsrunde med samlet 4-3. Ved den lejlighed var Esbjergs nuværende målmand, Frederik Rønnow, en del af det sejrende Horsens-mandskab.

Elfsborg er i det hele taget ved at udvikle sig til et hyppigt bekendtskab for dansk fodbold.

Det svenske mesterhold kvalificerede sig til dette års Europa League-gruppespil ved at besejre FC Nordsjælland i playoff-runden.

Efter 1-1 i den første kamp i Borås vandt svenskerne 1-0 i Farum. Det skete på en scoring af indskiftede Mikkel Beckmann, der har en fortid i FC Nordsjælland.

Offensivspilleren er sammen med målmand Kevin Stuhr Ellegaard det danske islæt på Elfsborg-holdet, der også tæller tidligere superliga-spillere som Jon Jönsson, Lasse Nilsson og den forhenværende Esbjerg-forsvarer Andreas Klarström.

Mikkel Beckmann, som i dag fylder 30 år, var ikke med til Elfsborgs træning onsdag. Det skyldtes, at han samme dag blev far. Han er dog med i truppen til kampen.

Esbjerg har tre point efter de første to kampe i Europa Leagues gruppe C. Efter 2-1-sejren ude over Standard Liege tabte vestjyderne med de samme cifre hjemme til Red Bull Salzburg.

Den østrigske klub fører gruppen med seks point, mens Esbjerg er nummer to med sine tre point. Standard Liege og Elfsborg har hver et point i gruppen, hvorfra de to bedste hold går videre.

/ritzau/

Dagens Gossip