Før Tjekkiet: Morten Olsen lover angrebsiver

Fra høj sol i det eksklusive ferieområde Marbella på den spanske sydkyst til isnende kulde i den tjekkiske provinsby Olomouc klædt i gråt betonbyggeri. Men de danske landsholdsspillere har ikke nogen undskyldninger, hvis det går galt i den vigtige VM-kvalifikationskamp mod Tjekkiet i morgen aften. Holdet kommer forberedt til fingerspidserne.

»Vi har haft en rigtig god forberedelse, men det giver jo ikke nogen garanti for et tilfredsstillende resultat. Men det, vi kan garantere, er, at vi præsterer godt. Det kan vi godt kræve af hinanden. Tjekkiet er blevet bedre offensivt, end da vi spillede 0-0 i Parken i efteråret, men vi har stadig en tro på, at vi kan få et godt resultat her. Historisk har vi fået gode resultater mod tjekkerne,« sagde Morten Olsen på et pressemøde før den sidste træning i aftes.

Indstilling er vigtig

Landstræneren lovede også, at Danmark er kommet til Tjekkiet for at angribe resultatet.

»Indstillingen er vigtigere end opstillingen, fordi vi har så mange muligheder. Vi skal ikke forsvare resultatet, vi skal angribe,« sagde landstræneren, og indikerede, at man ikke ville stille sig tilfreds med 0-0 fra start.

Tjekkerne har op til kampen meldt stjernespilleren Tomas Rosicky tvivlsom til kampen. Arsenal-stjernen har ikke trænet hele ugen og skal testes op til kampstart. Men omkring det tjekkiske hold ventes han kampklar, og landsholdsanfører Daniel Agger roser den offensive midtbanespiller.

»Han er en utrolig betydningsfuld spiller for både Arsenal og Tjekkiet. Han har en fantastisk rutine, og han er en bevægelig og rigtig god offensiv spiller. Jeg har mødt ham en del gange i Premier League, og han er en rigtig god spiller,« sagde Agger.

Hvem Tomas Rosicky og tjekkerne skal forsøge at score på, bliver først officielt en time før kampen. Alt tyder på, at valget falder på Stephan Andersen, fordi han kender samspillet med forsvarskæden bedst kontra Kasper Schmeichel, der kun har spillet en landskamp.

Dagens Gossip