Før våbenhvile i Yemen: 90 dræbt af bomber mod depot

Skrevet af admin

12/05/2015

Mest læste i dag

Konflikten i Yemen er blevet tiltagende blodig før en midlertidig våbenhvile, som er planlagt fra tirsdag aften og fem dage frem.

90 personer mistede livet mandag, da saudiarabiske kampfly bombede et militært depot i den yemenitiske hovedstad, Sanaa, melder landets nationale nyhedsbureau, Saba.

300 andre blev såret i angrebet.

Hvis dødstallet bekræftes, vil angrebet være blandt de værste enkeltstående angreb under den seks uger lange bombekampagne, som en koalition ledet af Saudi-Arabien indledte for at nedkæmpe houthierne.

Houthierne erobrede magten i Yemen i slutningen af januar.

En talsmand for den shiitiske gruppe sagde i weekenden, at houthierne vil acceptere en humanitær våbenhvilen som foreslået af Saudi-Arabien.

Den skal træde i kraft tirsdag klokken 21 dansk tid, så man kan sende mad og medicin til nødstedte i det fattige land.

FN's særlige udsending i Yemen, Ismail Ould Cheikh Ahmed, er ankommet til Sanaa for at gøde jorden for en fredelig løsning.

- Vi er overbeviste om, at den eneste løsning på Yemens problem går gennem dialog, som skal være yemenitisk, siger Cheikh Ahmed.

Saudi-Arabien ønsker at genindsætte den tidligere præsident Abd-Rabbu Mansour Hadi, som før houthiernes magtovertagelse var en nært allieret - også af USA.

Iran har annonceret, at landet vil sende et fragtskib med hjælp til havnebyen Hodaida, som er under houthiernes kontrol.

Fragtskibet vil blive eskorteret af iranske krigsskibe, siger en talsmand for den iranske flåde til nyhedsbureauet Irna.

Saudi-Arabiens udenrigsminister, Adel al-Jubeir, siger, at man er klar til at forlænge den humanitære våbenhvile ud over de fem dage, hvis den shiitiske gruppe i Yemen holder sig fra at angribe.

FN's Flygtningekommissariat forbereder en stor sending nødhjælp, som flyves til Yemen, når våbenhvilen er trådt i kraft.

/ritzau/Reuters