Før VM-finalen: Danskerne håber på Soubak og Brasilien

Hvis de danske håndboldkvinder får tid til at lure lidt på VM-finalen senere i dag, er der bred enighed om, hvem de vil holde med.

På banen står Serbien og Brasilien - de to hold, som Danmark har tabt til i denne turnering - og danskernes sympati ligger hos sydamerikanerne. Ikke kun fordi holdet har en dansk landstræner i Morten Soubak.

- Jeg synes, det kunne være fedt, hvis de vandt. De spiller virkelig godt, og det ville kun være fint, hvis et hold uden for Europa kunne blive verdensmester, siger Maria Fisker.

Hendes kollega på venstrefløjen, Ann Grete Nørgaard, er også begejstret for brasilianerne, som hun anser som et bedre hold end søndagens modstander.

- Hvis de mødtes på neutral grund, ville jeg sige, at chancerne var 80-20 i Brasiliens favør. Jeg synes, de har et tydeligere koncept. Men Serbien har en utrolig stærk hjemmebane, og det er virkelig fifty-fifty, siger Ann Grete Nørgaard.

Netop hjemmebanefordelen med 20.000 tilskuere i Beograd gør, at det formentlig ikke går, som mange i den danske trup håber, mener landstræner Jan Pytlick.

- Serbien bliver verdensmester. På hjemmebane med så mange tilskuere i ryggen, så vinder de.

- Jeg håber selv på Brasilien, for det kunne være fedt, hvis der var et hold uden for vores kontinent, der kunne vinde. Det kunne være godt for kvindehåndbold. Men brasilianerne er bare slidte. Mod os kunne de næsten ikke løbe til sidst, siger Pytlick.

Også Mette Gravholt lagde mærke til Brasiliens manglende kræfter i anden halvleg mod Danmark.

- Hvis Brasilien kan finde nogle ressourcer et eller andet sted fra, så tror jeg, at de vinder, og det håber jeg også. Spillemæssigt fortjener de det, og jeg synes, de har det bedste hold, siger Mette Gravholt.

Brasilien og Serbien spiller finale fra klokken 17.

/ritzau/

Dagens Gossip