Først blev han løsladt - nu er formodet sexkrænker fængslet

Det var en forkert afgørelse, da en dommer i et grundlovsforhør fredag besluttede at løslade en mand, der mistænkes for overgreb på flere kvinder i København.

Tirsdag besluttede Østre Landsret, at der er grundlag for at varetægtsfængsle den 33-årige albanske mand, og derfor blev han igen fremstillet i Dommervagten, hvor han blev varetægtsfængslet i 13 dage.

Han er sigtet for to voldtægtsforsøg og for tre tilfælde af blufærdighedskrænkelse.

I den seneste tid har politiet jagtet en eller flere sexkrænkere i hovedstaden. Tidligere har politiet sagt, at 23 kvinder er blevet krænket.

Det første af de to voldtægtsforsøg, som den 33-årige albaner er sigtet for, fandt ifølge politiet sted 11. oktober i kvindens lejlighed på Nørrebro.

Omkring klokken seks om morgenen skal han sammen med en anden mand have tvunget sig adgang til lejligheden og tildelt hende adskillige knytnæveslag i ansigtet, ligesom de flere gange tog kvælertag på hende.

Voldtægten mislykkedes imidlertid, da kvinden havde held til at flygte.

31. oktober var manden ifølge sigtelsen igen på spil. Denne gang gik det ud over en kvinde på Østerbro, da den 33-årige omkring klokken fem om morgenen fulgte efter hende ind i hendes opgang og op på 5. sal.

Her skubbede han ifølge sigtelsen kvinden ind i entréen, hvor han rev hendes overtøj og bluse af, befølte hende og kyssede hende på brystet og i ansigtet.

Da gerningsmanden var ved at tage sine bukser af, flygtede kvinden ned til underboen.

Tre andre kvinder på Nørrebro og i Københavns Nordvestkvarter fik i oktober og november ifølge sigtelsen deres blufærdighed krænket af den 33-årige.

I alle tre tilfælde befølte og kyssede han angiveligt kvinderne - to af dem i deres opgange og den tredje i en port.

/ritzau/

Dagens Gossip