Først nu begynder sæsonen

Sent lørdag aften gled han sammen med sin bulgarske makker Grigor Dimitrov ud af den traditionsrige engelske Grand Slam-turnering allerede i anden runde mod 11. seedede Julien Benneteau og Nenad Zimjonic.

Nederlaget bekom ham naturligvis ikke vel.

- Det var et ærgerligt nederlag. Det blev som forventet en tæt kamp, hvor få point skilte os, sagde Frederik Løchte Nielsen.

Men det var en afklaret dansk tennisspiller, som BTs udsendte efterfølgende mødte til en snak om fremtiden. En fremtid, der tegner meget anderledes end den han på ATP Touren har oplevet siden sidste års sensationelle triumf:

Ved næste uges opdatering af verdensranglisten vil han tabe så mange point, at han fra at have ligget nummer 17 daler til en placering omkring nummer 40.

- Så med mindre Roger Federer har lyst til at spille med mig, er det slut med deltagelse i Masters-seriens Super9-turneringer. Men jeg føler ikke, at jeg kommer til at savne noget, siger Frederik Løchte Nielsen og tilføjer:

- Jeg har prøvet at spille de turneringer, jeg gerne ville prøve at spille. Selvfølgelig vil jeg fortsat gerne spille de store turneringer. Jeg synes, jeg har haft nogle fede oplevelser. Men det er ikke på grund af double, at jeg spiller tennis. Nu glæder jeg mig til at få en masse måneder med kontinuerligt single-spil.

Eftersom han med førstepræmien i Wimbledon i fjor tjente kassen - helt nøjagtig 1,1 mio. kroner - har den snart 30-årige Lyngby-dreng haft råd til at ansætte Patrick Langvardt som personlig træner.

- Nu tager jeg til USA for at spille fire hardcourt-turneringer i Challenger-serien. Jeg glæder mig til at få dét ud af kroppen, som jeg har trænet på de seneste måneder. Det er egentlig først nu, at jeg føler, at sæsonen begynder for mig.

Mens han de seneste 12 måneder primært har spillet double, er han droslet nedad på singlespillernes verdensrangliste, hvor han må tage til takke med en beskeden 616. plads.

- Jeg har ingen konkrete mål for mit singlespil. Hvis hvis jeg husker ret, har jeg resten af året kun otte point at forsvare. Så hvis ikke jeg ved årets udgang ligger højere end jeg gør nu, så vil det eddermaneme være dårligt, siger Frederik Løchte Nielsen.

Endnu er hans Wimbledon-deltagelse dog ikke ovre.

Mandag stiller han sammen med sin svenske makker Sofia Arvidsson op i mixeddouble.

- Det er den mest afslappede række af alle. Man kan ikke træne mix. Det er et svært spil. Ofte kan pigerne kan bedre lide det end mændene. Der kan derfor godt komme lidt konflikter mellem kønnene, siger Frederik Løchte Nielsen, der heller ikke her har opsat mål for sin deltagelse.

Men anderledes kan det ikke være.

- Sofia og jeg har overhovedet ikke trænet sammen forinden, siger han før dagens møde på Wimbledon-anlæggets bane 12 mod engelsk-canadiske Kyle Edmund og Eugenie Bouchard.

Bliver det til dansk-svensk sejr her venter en duel mod kroaten Ivan Dodig og newzealænderen Marina Erakovic, der er 12. seedet, i anden runde.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip