Først skudt i sænk: Dansk NHL-målmand ender som helt

04/12/2014

Målmand Frederik Andersen endte natten til torsdag som matchvinder for Anaheim Ducks i en sejr på 5-4 over Philadelphia Flyvers.

Efter 4-4 i den ordinære kamp skulle opgøret til sidst afgøres på straffeslag, og her trådte den danske målmand i karakter.

Først trak den store keeper sig sejrrigt ud af en duel med gæsternes Jakub Voracek, inden han også nappede Philadelphias tredje straffeslag efter at have læst Claude Giroux.

Da Frederik Andersens holdkammerater Jakob Silfverberg og Corey Perry forinden havde scoret på Anaheims to første straffeslag, betød danskerens sidste redning, at værterne kunne juble over sejren.

Kampen mod Philadelphia var dog ikke ren optur for 25-årige Andersen, der i løbet af fem minutter i anden periode lukkede tre mål ind.

Anaheim bragte sig senere foran med 4-3, men to sekunder før afslutningen på tredje periode måtte danskeren indkassere endnu en scoring, hvilket sendte kampen ud i overtid og senere straffeslag.

I St. Paul tabte Lars Ellers Montreal Canadiens med 1-2 til værterne fra Minnesota Wild.