Først vendte vinylen tilbage - nu genopstår kassettebåndet

For blot få år siden havde de færreste troet, at de gamle LP’er igen ville få vind i sejlene. Det gjorde de, og salget af vinyler er steget stødt siden 2007.

Nu melder endnu en gammel kending sin genkomst: Kassettebåndet. Ifølge Daily Mail er musikelskere på begge sider af Atlanten i stigende grad ved at vende tilbage til de gamle bånd, der ellers blev udkonkurreret af cd’en og siden digitale downloads. 

En af de mest irriterende ting ved kassettebåndene - deres tendens til at ende i båndsalat - lader til at være glemt og tilgivet. Salget af dem er stigende. Hurtigst i USA, hvor pladeindustriens brancheorganisation er i gang med at finde ud af, hvordan man kan holde styr på antallet af solgte bånd, så man ved, hvem der fortjener guld- og platinplader.

Ifølge mediet er det ikke kun gamle klenodier og køb af brugte bånd, der bliver dyrket i undergrunden. Flere mainstream-kunstnere - eksempelvis den britiske sangerinde Marina and the Diamonds - er begyndt at udgive deres albums på kassettebånd.

Læs også: 8 skøre skønhedstrends fra 90’erne - der aldrig må komme igen 

Sony stoppede med produktionen af sin ikoniske Walkman, der var en transportabel afspiller til kassettebånd, blev taget ud af produktion i 2010. Men der er fortsat forskellige mærker, der producerer lignende afspillere. Eksempelvis Phillips.

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip