Første danske minaret opføres i dag

Men naboerne til minareten, der er det tårn, der kalder ind til bøn, kommer ikke til at blive generet af de arabiske gjald, eftersom det har været en betingelse for opførelsen fra Københavns Borgerrepræsentation.

»Det ville være upassende at kalde til bøn i Danmark. En minaret skal tage udgangspunkt i det samfund, den står i, og en dansk minaret er anderledes end en marokkansk eller egyptisk,« siger formanden for Medieudvalget i Dansk-Islamisk Råd, Mohamed Al Maimouni, til dr.dk.

Minareten bliver 20 meter højt, får en halvmåne på toppen og bliver ligesom resten af moskeen opført af det danske arkitektfirma Johannesen Arkitekter.

Den 6.800 kvadratmeter store moske er fuldt ud finansieret af oliestaten Qatar og har kostet 150 millioner kroner, og den gave har bekymret københavnske politikere.

»Den slags gaver fra Qatar er ikke gratis, og jeg er bekymret for, at muslimer i Danmark risikerer at blive radikaliseret og skubbet endnu længere væk fra det samfund, som de skal være en del af,« sagde medlem af Københavns Borgerrepræsentation Lars Aslan Rasmussen (S) i starten af august til Berlingske.

Lars Aslan Rasmussen understregede også, at Dansk Islamisk Råd, der står bag moskeen, har tætte forbindelser til både Hamas og Det Muslimske Broderskab. Også hos Venstre deler man bekymringen for, at den nye moske vil medføre en stærk radikalisering i Danmark.

»Det er klart, at det sætter nogle tanker i gang, når Qatar, hvor islam praktiseres så rabiat, poster så mange penge i en moske i Danmark. Man kan frygte for radikalisering, og der bør holdes nøje øje med, hvad der kommer til at foregå i moskeen, « siger Venstres gruppeformand Flemming Steen Munch til Berlingske i august.

Dagens Gossip