Første etape af tæt pinsetrafik er veloverstået

Der har været tæt trafik på vejene mellem landsdelene fredag, men trafikken på de større veje er forløbet uden de store problemer.

Det fortæller vagthavende i Vejdirektoratets trafikcenter Aggi Thorarinsson fredag aften ved 20-tiden.

- Det er egentlig gået meget fint. Der har været flere biler på vejene i og med, at pinsetrafikken er startet.

- Særligt har der været en del ekstra biler på vejene på Køge Bugt-motorvejen i retning mod Køge, men også hen over Fyn i retning mod Sjælland.

- Der har været et par uheld, men i det store hele er det forløbet ganske gnidningsløst. Det meste af trafikken er normaliseret nu, siger Aggi Thorarinsson.

Fredagen er for mange indledningen på en miniferie i forbindelse med pinsen, og mange er kørt på familiebesøg eller i sommerhus.

Fredag aften er presset på vejene aftaget igen, og først mandag ventes der igen at blive tæt trafik, når folk sætter kursen hjemad.

- Den store hjemrejsedag, anden pinsedag, bevæger trafikken sig igen fra Jylland mod Sjælland samt nordover fra Tyskland mod henholdsvis Trekantsområdet og København. Her forventer vi risiko for tæt trafik mellem klokken 14 og 21, siger Aggi Thorarinsson.

Trafikken kan være ekstra intens, fordi Banedanmark fortsat er i gang med den helt store renovering af skinnerne på Fyn.

Det betyder, at der fra fredag aften og resten af pinsen ikke kører tog mellem Odense og Nyborg. På denne strækning er der i stedet indsat togbusser. Ændringen gælder indtil tirsdag morgen.

/ritzau/

Dagens Gossip