Første fugleinfluenza i Hongkong: 17 sendt i karantæne

Hongkong har beordret 17 personer i karantæne, efter at det tirsdag blev bekræftet, at en kvinde på 36 år er smittet med den dødelige art af fugleinfluenza H7N9.

Sundhedsmyndighederne i byen opfordrer til at undgå kontakt med levende fjerkræ og at søge lægehjælp i tilfælde af influenzalignende symptomer.

Flertallet af de 17 personer, der er i karantæne, er slægtninge til den 36-årige kvinde, som er fra Indonesien.

Hongkongs regeringsleder, Leung Chun-ying, siger, at den smittede kvinde menes at have pådraget sig fugleinfluenzaen H7N9 i det sydlige Kina.

- Den smittede er en 36-årig indonesisk hushjælp. Hun har tidligere rejst til Shenzhen, hvor hun har købt kyllinger, slagtet dem og spist dem, siger doktor Ko Wing-man fra Hongkongs ministerium for fødevarer og sundhed.

Den unavngivne kvinde er indlagt på et hospital, og hendes tilstand er kritisk.

Ifølge Leung Chun-ying har regeringen hævet advarselsniveauet for smitte til "alvorligt", og regeringen vil øge kontrolprocedurer på hospitaler, ved steder med fjerkræ og ved grænseovergange.

I Kina er der registreret 138 tilfælde af smittede, blandt disse er 45 døde. Det første tilfælde blev bekræftet i marts.

I oktober oplyste Verdenssundhedsorganisationen, WHO, at den ikke har fundet beviser for "vedvarende smitte" med H7N9 "fra menneske til menneske".

/ritzau/dpa

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip