Første kvindelige golfspiller dropper OL af zika-frygt

Hos de mandlige golfspillere er der på det seneste kommet flere afbud til OL af frygt for det myggebårne zikavirus. Men kvinderne har indtil nu været mere passive.

Onsdag indløb det første OL-afbud dog fra en kvindelig golfspiller, da sydafrikanske Lee-Anne Pace meddelte, at hun bliver hjemme fra Brasilien.

- Efter at have afvejet alle muligheder og diskuteret det med min familie og mit hold, så har jeg besluttet ikke at deltage på grund af helbredsmæssige bekymringer omkring zikavirus.

- Jeg håber, at alle forstår, at det var en meget svær beslutning. Men mit helbred og helbredet i min familie i fremtiden kommer først, siger Lee-Anne Pace i en udtalelse onsdag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Golf vender tilbage på OL-programmet denne sommer for første gang siden 1904. Men på det seneste har flere mandlige golfspillere valgt at blive hjemme.

Det gælder blandt andre sydafrikanske Brandon Grace, der ligger nummer 11 på verdensranglisten. Også den tidligere US Open-vinder Graeme McDowell fra Irland har meldt afbud, ligesom verdensranglistens nummer fire, nordirske Rory McIlroy, bliver hjemme.

Lee-Anne Pace ligger nummer 38 på kvindernes verdensrangliste og har ni turneringssejre på Ladies European Tour.

Smitte med zikavirus giver symptomer som feber, røde øjne og hovedpine, og det mistænkes for at kunne give misdannelser hos fostre.

Der er ingen kendt vaccine mod zikavirus, som spredes af myggearten aedes. Verdenssundhedsorganisationen WHO vurderer, at der er meget lille risiko for, at zikavirusset spreder sig i august.

OL begynder 5. august i Rio de Janeiro og varer frem til 21. august.

/ritzau/

Dagens Gossip