Første NHL-hattrick i karrieren for Jannik Hansen

24/11/2014

NHL-kampen mellem Vancouver Canucks og Chicago Blackhawks skulle have været den store hyldest til 1000-kampjubilaren Daniel Sedin, men det blev en dansker, der stjal billedet.

Trods en plads i holdets fjerdekæde lykkedes det nemlig for Jannik Hansen at score hattrick for første gang som NHL-spiller. Dermed var han hovedmanden i 4-1-sejren til hjemmeholdet.

Hansen fik kun knap 14 minutter på isen og havde fire skud på mål, men det rakte altså til tre scoringer.

Han bragte sit hold foran 1-0 i første periode og 2-1 i anden, inden han lukkede kampen med et mål i tomt bur 43 sekunder før tid.

Dermed var det ikke svært at kåre wingen som kampens bedste spiller i hans 467. kamp for Canucks.

Samme ære overgik ikke Frederik Andersen i danskeropgøret mellem Anaheim Ducks og Arizona Coyotes, men derfor kan Herning-målmanden alligevel godt tage en del af æren for Anaheims 2-1-sejr.

Andersen reddede 26 af 27 skud og var under hård beskydning i tredje periode, hvor Arizona fyrede 17 skud af sted mod mål. Mikkel Bødker stod for to af Arizonas skud, men kunne ikke overliste sin landsmand.