Første nye SAAB-bil ruller af samlebåndet

SAAB kollapsede efter utallige forsøg på at redde bilfabrikken. En række forsøg på at genskabe SAAB endte i fiasko - blandt andet fordi den amerikanske bilgigant General Motors nægtede at lade vigtig bilteknologi, som den har ejerskabet til, indgå i handler.

I sidste ende blev det virksomheden Nevs, National Electric Vehicle Sweden, der købte SAAB. Ideen er at bruge SAAB-platformen til at få en elbil på markedet - blandt andet i Kina. Elbil-drømmen ligger dog stadig et stykke ude i fremtiden. Indledende vil Nevs producere biler med traditionelle forbrændingsmotorer, der er baseret på SAAB 9-3-platformen, før den går over til elbil-produktion.

Bilen, der blev produceret onsdag, var blot et prøveeksemplar. Der var end ikke motor i bilen. Ikke desto mindre ser Nevs-ledelsen på milepælen med stolthed. Nu har den vist, at man kan samle et køretøj på den gamle SAAB-fabrik i Trollhättan.

»Jeg er glad for, at vi i dag har samlet vores første bil - dette for at kontrollere hele produktionsprocessen her i Trollhättan,« konstitueret topchef i Nevs, Mattias Bergman, i en pressemeddelelse og tilføjer:

»Før vi kan starte produktionen af SAAB-biler, må vi få tilendebragt nogle aftaler med vores leverandører. Men nu ved vi, at fabrikken er klar til produktion.«

Nevs-ledelsen har tidligere udmeldt, at den forventer at den endelige produktion af biler kan komme i gang omkring årsskiftet.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip