Første officielle besøg: Kinas præsident Hu Jintao besøger Danmark

Der er tale om en historisk begivenhed, når Kinas præsident Hu Jintao besøger Danmark fra den 14. til den 16. juni .

Det er nemlig det første officielle besøg af et kinesisk statsoverhoved i Danmark nogensinde.

Dronning Margrete er vært for det kinesiske præsidentpar og for den statsbanket, der afholdes på Christiansborg Slot den 15. juni om aftenen, oplyser Statsministeriet i dag.

Den 16. juni gennemføres en politisk drøftelse mellem statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og præsident Hu Jintao.

Drøftelsen vil fokusere på det bilaterale samarbejde, herunder det omfattende strategiske partnerskab, som Danmark blandt få lande i Europa har indgået med Kina.

Præsident Hu ledsages af en stor delegation af ministre og andre centrale kinesiske beslutningstagere. I programmet for de kinesiske gæster indgår blandt andet økonomisk samarbejde og bæredygtighed, som den danske og kinesiske regering har valgt at sætte særligt fokus på under besøget.

- Jeg ser meget frem til det historiske besøg af Kinas præsident Hu Jintao. Kinas rolle og betydning for udviklingen i store dele af verden vokser hastigt i disse år. Både Danmark og Kina har meget at vinde ved et endnu tættere samarbejde, og jeg glæder mig til at drøfte, hvordan vi yderligere kan styrke vores Strategiske Partnerskab i både dybden og bredden, siger Helle Thorning-Schmidt om besøget.

- Øget samhandel og økonomisk samarbejde kan bidrage til at fremme vækst og beskæftigelse i Danmark. Særligt indenfor bæredygtighed, hvor Danmark har en række klare kompetencer, er der oplagte muligheder for at gøre endnu mere i fællesskab end vi allerede gør i dag - til gavn for det globale klima, vores miljø og økonomi, siger hun.

Dagens Gossip