Første russiske charterfly lander i Tyrkiet efter krise

Skrevet af admin

09/07/2016

Dagens topnyheder

Det første russiske charterfly med turister til Tyrkiet er lørdag landet i feriebyen Antalya, efter en diplomatisk krise mellem de to lande brød ud for otte måneder siden.

Det oplyser myndighederne i den lokale lufthavn.

Rossiya Airlines-flyet landede i den internationale lufthavn i Antalya lørdag morgen, efter præsident Vladimir Putin i sidste måned officielt ophævede Ruslands restriktioner vedrørende turisme til Tyrkiet.

Om bord på flyet, der fløj fra Moskvas Vnukovo-lufthavn, var 189 turister, oplyser den russiske tv-station NTV.

Rusland havde indtil i sidste måned forbudt salget af rejser til Tyrkiet som gengældelse for Tyrkiets nedskydning af et russisk kampfly på den syriske grænse i november sidste år.

Forbuddet var et kæmpe slag mod den tyrkiske turistindustri, som er afhængig af russiske turister især på Middelhavskysten.

Men 30. juni tillod Putin atter salget af rejser til Tyrkiet. Det skete, efter præsident Recep Tayyip Erdogan sendte et brev til den russiske præsident, hvori han undskyldte for nedskydningen af flyet.

Iagttagere vurderer, at den tyrkiske regering er ivrig efter at reparere forholdet til den russiske regering efter krisen, eftersom Tyrkiet ellers vil blive efterladt faretruende isoleret på den internationale scene.

Trods ophævelsen af turistforbuddet forventes det, at Tyrkiet i høj grad vil blive svigtet af turisterne efter selvmordsangrebet i Atatürk-lufthavnen i storbyen Istanbul 28. juni, hvor 47 mennesker blev dræbt.

/ritzau/AFP