Første skoledag uden nerver

Svedige håndflader og en hær af baskende sommerfugle i maven. Sådan er første skoledag for de fleste. Men på IBA var nerverne afløst af positiv forventning hos de nye studerende.

- Det bliver dejligt at komme i gang.

Anne Pedersen på 21 år sidder i et lokale på IBA International Business Academy i Kolding, hvor klokken netop har ringet ind til hendes første skoledag på den nye webudvikleruddannelse. Hun har ikke været nervøs op til dagen. Blot spændt og glad.

- Første skoledag her er ikke som i gymnasiet, hvor jeg var ved at skide i bukserne af skræk over, hvad der skulle ske. I dag har jeg meget mere selvtillid, og så kender jeg også nogle af de andre studerende fra min uddannelse på Hansenberg, hvor jeg har taget en multimediedesigneruddannelse, fortæller Anne Pedersen med et smil.

En frisk start

Annes medstuderende, Majbritt Hansen og Morten Vestergaard, ligner også et par helt rolige klipper. Morten drømmer om en fremtid som freelancer, så han håber på at få masser af nye redskaber og viden med sig på uddannelsen.

- Det bliver godt at få fyldt rygsækken endnu mere op, så for eksempel programmering kommer til at sidde på rygraden, siger han.

Se billederne: Så er der Bingo

28-årige Majbritt Hansen nikker enigt.

- Jeg glæder mig til at lære nyt og lære nye mennesker at kende. Det særlige ved første skoledag er muligheden for at starte på en frisk, mener Majbritt.

Dagens Gossip