Første smartphone fra USA på vej

Det kan godt være, at meget af verdens elektronik er designet i USA, men det er uhyre sjældent at det også er produceret i USA. Det vil Motorola nu ændre på.

Den Google-ejede mobiltelefonproducent meddeler ifølge amerikanske ABCNews, at den kommende smartphonesatsning - indtil videre kendt som »Moto X« - vil blive samlet i USA.

Og det er faktisk ikke nogen lille nyhed. Det vil ikke bare være første gang, at smartphones bliver samlet på amerikansk jord - det er også en indikation på, at den produktionsmæssige selvfølge, der indtil for nyligt var fremherskende, er ved at være fortid: Nu er det åbenbart ikke altid billigst for en virksomhed at udflytte produktion til fjernøsten.

Motorola forklarer, at der er en række forretningsmæssige fordele ved at have design- og produktionsafdelingerne i samme land.

»For eksempel så vil vi hurtigere kunne justere designet, skabe en mere strømlinet leverandørkæde samt kunne reagere hurtigere på købemønstre og efterspørgsel,« lyder det ifølge ABCNews i en kommentar fra Motorola.

Det er dog ikke alle delene i telefonen, der vil være produceret i USA. Blandt andet processoren og skærmen vil være produceret i udlandet. Samlingen af den endelige telefon kommer til at ske i virksomheden Flextronics produktionshaller i Fort Worth, Texas.

Med tilbageflytningen af produktionen - og dermed også arbejdspladser - til USA, følger Motorola i hælene på Apple, der planlægger at producere en enkelt af dens computervarianter i hjemlandet. Den amerikanske arbejderklasse har i årtier lidt under massive udflytninger, så nyheden vil givetvis også blive godt modtaget blandt politikerne i Washington DC.

Moto X er den første smartphone, som Motorola har udviklet fra bunden af, siden virksomheden blev købt af søgegiganten Google. Der har tidligere været udtrykt bekymring for, om Googles køb af Motorola ville medføre en skævvredet konkurrence, idet Google står bag styresystemet Android, der også bliver brugt af en stribe andre smartphone-producenter.

I udviklingen af Moto X hævder Motorolas chef dog, at samarbejdet mellem de to har foregået på præcis samme måder, som hvis Google handlede med en ekstern kunde.

 

 

 

 

 

Dagens Gossip