Førsteplads må ikke blive en sovepude i FC Midtjylland

20 point er blevet høstet i sæsonens første otte runder efter de seneste tre point kom i hus efter sejren over FC Nordsjælland mandag aften, men Riddersholm tager den gode sæsonstart med sindsro.

- Med kun en fjerdedel af sæsonen spiller et transfervindue til vinter, hvor rigtig mange ting kan ske, så synes jeg ikke, det er på sin plads at snakke om den ene eller anden placering. Vi nyder vores position, men det må ikke blive en sovepude.

- Vi glæder os over, at folk har forventninger, det har vi også selv. Men der er mange eksperter, som ikke ved, hvad vores hverdag er, hvad vi går og laver i Ikast og kender vores unge spillere, så derfor er jeg meget rolig omkring, hvad omverdenen mener, siger Glen Riddersholm. Tabellen lyver dog aldrig, og hvis man skal tro statistikken, så slutter FC Midtjylland altså i toppen af Superligaen.

Et kig historiebøgerne fra de seneste ti års Superliga-sæsoner viser, at det hold, der fører rækken efter otte runder, næsten altid ender med at få en medalje om halsen. Kun én gang inden for de seneste ti år er det glippet, da AaB i 2009 førte Superligaen efter otte runder og kun sluttede sæsonen på en femteplads.

Tre gange er det endt med, at holdet er blevet danske mestre, og alle tre gange er det FC København. Fire gange er det endt med en andenplads og to gange med en tredjeplads.

To gange i de seneste 10 år har FC Midtjylland selv været placeret på førstepladsen efter otte runder, og alligevel er det ikke endt med, at man har stået med i mesterskabspokalen i sidste ende på den jyske hede. 

Midtjylland er stadig ubesejret i Superligaen og skal forsøge at forsvare den statistik, når de møder Viborg på hjemmebane lørdag. 

Dagens Gossip