Føtex har lyttet: Vil - måske - genindføre dansk jul i butikkerne

Supermarkedskæden Føtex, der er ejet af Dansk Supermarked, vil nemlig nu kigge på om ikke der igen skal pyntes mere op til jul.

Den indrømmelse skriver Føtex i et brev til en af de mange kunder, der klagede over den manglede udsmykning u julen 2013.

Sagen opstod i Odense, hvor Føtex i Vestergade stort set ikke emmede af jul.

Det fik flere kunder til at undre sig, og flere ansatte sagde til Fyens Stiftstidende, at årsagen skulle findes i et hensyn til de muslimske kunder.

Mange kunder reagerede vredt, tilsyneladende uden at det påvirkede Føtex. Men det gjorde det så åbenbart alligevel, kan en af Den Korte Avis’ læsere nu fortælle, skriver Den Korte Avis.

Pressechefen for Dansk Supermarked, Mads Hvidtved Grand, benægtede dengang ikke, at der var meget lidt juleudsmykning. Men han afviste, at det var af hensyn til kunder med muslimsk baggrund.

- Det er noget sludder,” sagde han til Fyens Stiftstidende om personalets forklaringer. Han hævdede, at der, siden den første Føtex-butik åbnede i 1960 aldrig har været pyntet med kristne symboler.

Den forklaring gik han dog senere i interviewet bort fra, og i stedet henviste han til pladsmangel som begrundelse for, at der ikke er hængt julepynt op i lofterne. Han sluttede interviewet med følgende bemærkning:

- Tidligere har folk ment, at der har været for meget julepynt, og i år har folk ment, at der har været for lidt.

Marcus Schmidt, der er forbrugsforsker og ekspert i detailhandel, afviste pressechefens forklaring:

- Jeg vil skrive under på, at det med hundrede procents sikkerhed handler om, at Dansk Supermarked vil tage hensyn til de muslimske kunder, sagde han til Fyens Stiftstidende.

Men hvad værre var for Føtex og Dansk Supermarked, så var mange kunder rasende. Et par eksempler fra Føtex’ facebookside:

- Min mors veninde arbejder i Føtex, og hun VED, at I dropper julepynten p.g.a. muslimer … at I så vælger at lave en fed løgn og sige, at det ikke har noget med muslimer at gøre, er dybt chokerende. I har lige mistet en kunde, og jeg kommer aldrig igen. FØJ!

- Når nu I er stoppet med at pynte op til jul for at tækkes muslimer, skal man så heller ikke regne med at kunne købe flæskestegen i Føtex fremover, eller vil I gerne have vores penge, men ikke respektere os. Hvordan hænger det sammen?

En af de kunder, der sendte en mail til Føtex var Poul Antonsen. Her skrev han med henvisning til artiklen i Den Korte Avis: ”Jeg vil gerne høre, om det er rigtigt, at der ikke blev pyntet op til jul i Føtex’s butikker i Odense på grund af hensyn til muslimerne?

Han var så vred, at han truede med en boykotaktion på Facebook mod Føtex og alle andre butikker i Dansk Supermarked.

Og der må have været mange, meget forargede kunder som Poul Antonsen.

Der har i hvert fald været så mange, der har reageret, at Føtex har følt sig presset til at ændre holdning til juleudsmykningen. Det kan man læse ud af det svar, Poul Antonsen har fået fra Føtex.

Her erkender butikskæden, at den har fået mange reaktioner. Og til sidst kommer den bemærkelsesværdig indrømmelse. Føtex skriver:

- Når vi har fastlagt omfanget af julepynt i vores butikker, er det et spørgsmål om pladshensyn og ressourcer.

- Når det er sagt, lytter vi til de mange opfordringer vi fik i løbet af julen 2013, om at vi fremover skal lægge mere vægt på julepynt i butikkerne. Det tager vi selvfølgelig med i vores overvejelser til julen 2014.

Så måske bliver det alligevel jul i Føtex i år.

Artiklen er skrevet i samarbejde med Den Korte Avis.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip