Føtex og Bilka afviser ikke halal-mærkning på kød

Debatten om halal-slagtet kød i Danmark fortsætter, og hos Dansk Supermarked afviser man nu ikke at indføre en mærkningsorden.

Det siger pressechefen hos Dansk Supermarked, der blandt andet driver Bilka og Føtex, Mads Hvitved Grand, til Ekstra Bladet i dag.

- Vi er tidligere på sommeren startet en dialog med nogle af vores leverandører for at få en bedre viden om omfanget af rituel slagtning. Vi får også henvendelser fra vores kunder omkring det, hvilket i de fleste tilfælde går på dyrevelfærdsdelen. Tit og ofte kan gå i dialog med kunderne for at forklare, hvad der er slagtet efter rituel slagtning eller ej.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Pressechefen siger dog, at man ikke vil stille krav til leverandørerne med det samme, og det er vigtigt for Dansk Supermarked, at ordningen ikke gør varerne dyrere.

Hos konkurrenten Coop, der blandt andet har Kvickly og Brugsen, er der ikke planer om en halalmærkning.

Her lægger Karin Frøidt i stedet vægt på, at dyrene bliver bedøvet inden slagtning, og dermed ikke lider.

- Det gælder både, om der er afsagt bøn eller ej. Vi køber ikke aktivt halalkød, men vi udelukker det heller ikke. Vi ved også godt, at en dansk forbruger må forvente at stort set alt fjerkræ og lam stammer fra dyr, der er halalslagtet, siger hun til avisen.

Men hvad mener du? Er en mærkningsordning for halal-slagtet kød og fjerkræ en god idé? Skriv din mening her.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip